Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duży płat ciasta francuskiego
  • 400 g wieprzowiny (z szynki)
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 łyżki pomidorów krojonych z puszki
  • Liście laurowe
  • Ziele angielskie
  • Sól
  • Pieprz
  • Jajko do posmarowania

Przygotowanie

Krok 1

Mięso ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Wywar można wykorzystać np. do ugotowania zupy. Mięso rozdrobnić w rozdrabniaczu.



Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać do mięsa.



Krok 3

Dodać również pokrojoną kapustę kiszoną oraz zblendowane pomidory z puszki. Wymieszać farsz, doprawić pieprzem i solą.



Krok 4

Nałożyć farsz na ciasto francuskie, zawinąć w rulon (z jednego dużego ciasta wychodzą dwa lub trzy rulony). Następnie pociąć je na plastry.



Krok 5

Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.