Chrupiące filety zapiekane z pomidorami i serem to wyśmienita potrawa, która idealnie nadaje się również na przyjęcia i imprezy. Nie jest wcale trudna w przygotowaniu, a efekt jest bardzo ciekawy. Koniecznie musisz to sprawdzić!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 170°C. Pomidory obieramy ze skórek, kroimy w kostkę i dusimy na patelni z przecierem pomidorowym. Dodajemy sól, pieprz i bazylię.
Filety rozbijamy, panierujemy, obtaczając kolejno w jajku i mieszance bułki tartej z parmezanem. Podsmażamy na patelni z każdej strony do zarumienienia.
Do naczynia żaroodpornego dodajemy połowę sosu pomidorowego, wkładamy filety, na każdy z filetów kładziemy plasterek sera i zalewamy drugą częścią sosu pomidorowego.
Pieczemy w temperaturze 170°C przez 25 minut.
Dodaj komentarz