Składniki:

  • 600 g cukinii
  • 50 g sera żółtego Salami Mlekpol bez laktozy
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię zetrzyj na dużych oczkach tarki. Przełóż na sito, oprósz solą i odstaw na około 10 minut. Po tym czasie odciśnij z nadmiaru wody.



Krok 2

Cebulę i czosnek zetrzyj na małych oczkach tarki.



Krok 3

Piekarnik nagrzej do 190°C.



Krok 4

W misce połącz odciśniętą cukinię, cebulę, czosnek, ser żółty, bułkę tartą, szczypiorek, jajka i oliwę. Dokładnie wymieszaj. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem.



Krok 5

Małe naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia, a następnie wlej do niego całą masę. Wyrównaj wierzch.



Krok 6

Wstaw do piekarnika i piecz około 30 minut. Masa powinna być ścięta i zarumieniona z wierzchu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.