Pierniczki Bożonarodzeniowe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Pierniczki Bożonarodzeniowe

  • 4 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 4 duże jajka
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła Mazurski Smak
  • 4 łyżki śmietanki 30% Łaciata
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • odrobina soli

Przygotowanie

Przygotowanie i dekorowanie.

Wszystkie składniki dokładnie zagnieść na jednolite ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i piec w temperaturze 180° na złoty kolor. Po wystudzeniu udekorować lukrem królewskim oraz przybrać ozdobami wykorzystywanymi do dekoracji tortów.



Wskazówki

Śmietanka musi byc schłodzona aby pierniczki były kruche.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.