Sałatka z jagnięciną i szpinakiem

Moc kolorów i smaków na jednym talerzu. Lekkie i jednocześnie sycące dietetyczne danie, które może stanowić przystawkę lub osobny posiłek. Sałatka ze szpinakiem i jagnięciną to pyszny, zdrowy, pełnowartościowy posiłek, który uzupełni niedobory witamin i doda mnóstwo energii.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g upieczonej jagnięciny
  • - 3 pomidorki koktajlowe
  • - 2 rzodkiewki
  • - 1 sztuka kiszonego ogórka
  • - 100 g szpinaku
  • - 1 marchewka
  • - 1 papryka czerwona
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Jagnięcinę kroimy w paski. Marchewkę obieramy i ścieramy w cieniutkie paseczki.



Krok 2

Pomidory, rzodkiewki, paprykę i ogórki kroimy na pół.



Krok 3

Składniki sałatki mieszamy razem i posypujemy pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy.



Krok 4

Przed podaniem sałatkę wykładamy do miski, skrapiamy oliwą z oliwek i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.