Pikantna zupa bananowa

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 bananów
  • 3 cebule
  • 200 ml śmietanki Łaciata 18%
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżeczka chilli
  • 2 łyżki masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę kroimy w drobną kostkę. W garnku roztapiamy masło i wrzucamy cebulkę, smażymy, aż do zeszklenia. 5 bananów obieramy, kroimy i dodajemy do garnka, rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy bulion i mieszamy.



Krok 2

Dodajemy przyprawę curry i chili. Gotujemy 5 minut, ściągamy z ognia i miksujemy na gładki krem z dodatkiem śmietanki. Pozostałego banana pokroić i wyłożyć na wierzch zupy posypać odrobiną chili.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.