Śniadaniowa tortilla z jajkiem i awokado

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 placki tortilli
  • 3 jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • odrobina soku z cytryny
  • sól
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo i zetrzyj na grubej tarce. Awokado rozgnieć widelcem. Dodaj starte jajka, dopraw solą i pieprzem, a potem skrop sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pastę rozsmaruj na plackach tortilli, zawiń i odstaw na kilkanaście minut, aby tortille zmiękły. Pokrój tortille w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.