Puchate ciasteczka owsiane z marchewką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 średnia marchew,
  • 2 jajka,
  • 150 gram jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka miodu,
  • 8 łyżek płatków owsianych,
  • 16 łyżek mąki pszennej,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • mąka do podsypania,
  • blacha piekarnikowa,
  • papier do pieczenia

Przygotowanie

Krok 1

Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy jajka, płatki owsiane, jogurt, miód i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto przekładamy na stolnicę i podsypujemy mąką, zagniatamy. Z ciasta formujemy małe kuleczki i spłaszczamy w dłoniach. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez około 10 - 15 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.