2 kostki rosołowe gotujemy z litrem wody. Po zagotowaniu odstawiamy na bok.
Orzeszki pinii obsmażamy na patelni bez tłuszczu na złoty kolor.
Grzyby oczyść, umyj, pokrój w małe kawałki. Cebule pokrój w ćwiartki.
W głębokim garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojone w kostkę kawałki piersi z kurczaka. Przełóż je na bok. Na tej samej oliwie podsmaż szalotki i grzyby. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podsmażaj wszystko. W tym czasie posiekaj zioła, dodaj je do grzybów, dodaj również znów pierś z kurczaka.
Dodaj do wszystkie ryż i gotuj dolewając bulion z kostek rosołowych. Gotuj tak długo, aż ryż będzie miękki dodaj masło i śmietanę, wymieszaj wszystko i gotuj przez 5 minut, na koniec dodaj parmezan.
Całość możesz polać oliwą truflową i posypać orzeszkami pinii.
Dodaj komentarz