Składniki:

  • - 0,5 kg jagnięciny
  • - 250 g żurawiny
  • - 1 szklanka wiśniówki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżka rozmarynu
  • - ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Jagnięcinę rozcinamy tak, aby tworzyła jeden, duży płat. Rozbijamy go mocno i przyprawiamy. Dodajemym przyprawy. Na górze układamy żurawinę.



Krok 2

Mięso zwijamy i wiążemy, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.



Krok 3

Nastawiamy piekarnik na 160 stopni. Do mięsa dolewamy wiśniówkę i całość dusimy ok. 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni, polewając od czasu do czasu sosem i sprawdzając, czy nie trzeba uzupełnić wody.



Krok 4

Roladę podajemy pokrojoną na plastry.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.