Pięknie prezentuje się na stole. Sprawdzi się zwłaszcza podczas uroczystości i imprez. Jednak jest tak prosta w przygotowaniu, że może być serwowana jako zwykłe-niezwykłe danie obiadowe, które sprawi, że buzie domowników uśmiechną się same.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Filet z indyka dokładnie myjemy i przekrawamy, żeby uzyskać duży płat. Mięso rozbijamy delikatnie przy pomocy tłuczka. Przyprawiamy solą i curry.
Pomidory suszone kroimy drobno. Fetę kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w plastry. Wszystko umieszczamy na filecie i zawijamy, po czym związujemy.
Roladę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy winem i pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 170°C.
Dodaj komentarz