Rolada z indyka z suszonymi pomidorami, serem feta i oliwkami

Pięknie prezentuje się na stole. Sprawdzi się zwłaszcza podczas uroczystości i imprez. Jednak jest tak prosta w przygotowaniu, że może być serwowana jako zwykłe-niezwykłe danie obiadowe, które sprawi, że buzie domowników uśmiechną się same.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z indyka
  • duża garść suszonych pomidorów
  • duża garść oliwek zielonych
  • 1 opakowanie sera feta
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 szklanka białego wina

Przygotowanie

Krok 1

Filet z indyka dokładnie myjemy i przekrawamy, żeby uzyskać duży płat. Mięso rozbijamy delikatnie przy pomocy tłuczka. Przyprawiamy solą i curry.



Krok 2

Pomidory suszone kroimy drobno. Fetę kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w plastry. Wszystko umieszczamy na filecie i zawijamy, po czym związujemy.



Krok 3

Roladę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy winem i pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 170°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.