Lekka, smaczna sałatka. Często podawana na przyjęciach - bardzo dobrze się prezentuje i wybornie smakuje. Ma bardzo duże walory dekoracyjne.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Bez glutenu
Filet z kurczaka dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju, a następnie dodaj kawałki mięsa i posyp przyprawą do gyrosa. Pokrojony filet z kurczaka smaż przez 5 minut, aż do uzyskania złotego koloru, po czym odstaw go do ostudzenia.
Ogórki dokładnie umyj i pokrój w plastry. Pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Liście kapusty pekińskiej poszatkuj na drobne paseczki.
Poszczególne składniki układaj w odpowiedniej kolejności: filet z kurczaka, keczup, ogórki, cebula, pomidory, kukurydza, majonez, kapusta pekińska.
Wierzch udekoruj natką pietruszki.
Tak przygotowana sałatka będzie najlepsza w dniu wykonania. Najlepiej, gdy przed spożyciem schłodzisz ją w lodówce przez ok. 2 godziny.
Smacznego!
Sałatkę możesz przygotować warstwowo lub ułożyć wszystkie składniki na dużym talerzu.
Dodaj komentarz