Sałatka pieczarkowa z awokado i grillowaną cukinią

Sałatka pieczarkowa z awokado i grillowaną cukinią sprawdzi się nie tylko w lato, kiedy sezon grillowy jest w pełni. Grillowane warzywa możemy jeść cały rok, a połączenie grillowanych warzyw z owocami i grzybami na pewno zaskoczy nasze podniebienie.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ok 100 g pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 awokado
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 cytryna
  • 1 cukinia
  • 0,5 opakowania pomidorków koktajlowych

Przygotowanie

Krok 1

Pod bieżącą wodą myjemy pieczarki i je oczyszczamy. Następnie kroimy je na cienkie plasterki. Smażymy je przez chwilę na maśle.



Krok 2

Rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy na nią plastry cukinii, obracamy z obu stron, wystarczy kilka minut, aby były gotowe.



Krok 3

Kiedy cukinia się grilluje, kroimy pomidorki. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki. Gdy składniki będą już odpowiednio przygotowane, wszystko razem mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.