Sałatka pieczarkowa z awokado i grillowaną cukinią sprawdzi się nie tylko w lato, kiedy sezon grillowy jest w pełni. Grillowane warzywa możemy jeść cały rok, a połączenie grillowanych warzyw z owocami i grzybami na pewno zaskoczy nasze podniebienie.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Pod bieżącą wodą myjemy pieczarki i je oczyszczamy. Następnie kroimy je na cienkie plasterki. Smażymy je przez chwilę na maśle.
Rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy na nią plastry cukinii, obracamy z obu stron, wystarczy kilka minut, aby były gotowe.
Kiedy cukinia się grilluje, kroimy pomidorki. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki. Gdy składniki będą już odpowiednio przygotowane, wszystko razem mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodaj komentarz