Sałatka truskawkowa z krewetkami

Truskawki cieszą się dużą popularnością, przede wszystkim ze względu na swój smak i aromat, który doskonale pasuje do owocowych i wytrawnych sałatek. Oprócz walorów smakowych, truskawki kryją w sobie całe bogactwo witamin.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki, Skorupiaki

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki, Skorupiaki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 kg truskawek
  • - 1 opakowanie krewetek
  • - kilka liści sałaty
  • - 1 marchewka
  • - 1 cebula
  • - łyżeczka masła

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła, wrzucamy krewetki, smażymy je przez kilka minut, co chwilę obracając, aż poczujemy ich aromat, a one zrobią się delikatnie różowe.



Krok 2

Myjemy truskawki, odrywamy od nich szypułki i kroimy na mniejsze części. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce, cebulę siekamy bardzo drobno.



Krok 3

Na talerz kładziemy porwaną sałatę i pozostałe składniki, całość delikatnie mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.