Truskawki cieszą się dużą popularnością, przede wszystkim ze względu na swój smak i aromat, który doskonale pasuje do owocowych i wytrawnych sałatek. Oprócz walorów smakowych, truskawki kryją w sobie całe bogactwo witamin.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki, Skorupiaki
Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła, wrzucamy krewetki, smażymy je przez kilka minut, co chwilę obracając, aż poczujemy ich aromat, a one zrobią się delikatnie różowe.
Myjemy truskawki, odrywamy od nich szypułki i kroimy na mniejsze części. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce, cebulę siekamy bardzo drobno.
Na talerz kładziemy porwaną sałatę i pozostałe składniki, całość delikatnie mieszamy.
Dodaj komentarz