Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 opakowanie sera feta
  • ⅕ opakowania rukoli
  • 1 granat
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych

Przygotowanie

Krok 1

Na początku przekrawamy awokado na pół i wyjmujemy z niego pestkę. Kiedy jest już puste, wypełniamy jego środek rukolą.



Krok 2

Kroimy pomidorki koktajlowe na pół i układamy je na połówkach awokado. Ser feta kruszymy lub kroimy w kostkę i dodajemy na pomidorki. Następnie należy wydobyć pestki z wnętrza granatu, najlepiej za pomocą noża. Rozcinamy go na pół, kierujemy pestkami w dół do jakiegoś naczynia i mocno uderzamy nożem. Jeżeli wszystkie nie wypadną, możemy delikatnie wyciągnąć je łyżeczką.



Krok 3

Całość posypujemy pestkami granatu i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.