Sałatka z cielęciny

Cielęcina jest delikatnym mięsem o jasnoróżowym kolorze. Mięso cielęce prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Stanowi cenne źródło białka, żelaza i witamin z grupy B. Sałatka z cielęciną to pyszny, wartościowy posiłek, który uzupełni niedobory witamin i doda mnóstwo energii.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g cielęciny pieczonej,
  • 3 ziemniaki,
  • 2 jabłka,
  • 1 sztuka kiszonego ogórka,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka majonezu,
  • 1 papryka żółta,
  • 1 natka pietruszki,
  • 1 łyżka soli,
  • 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki myjemy, zalewamy wrzątkiem, gotujemy i obieramy. Jajka gotujemy i obieramy. Myjemy jabłka.



Krok 2

Mięso z cielęciny, ziemniaki, jajka, paprykę, jabłka i ogórki kroimy w kostkę.



Krok 3

Składniki sałatki mieszamy z połową majonezu i posypujemy pieprzem oraz solą.



Krok 4

Przed podaniem sałatkę wykładamy do miski i polewamy drugą połową majonezu. Sałatkę dekorujemy posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.