Cielęcina jest delikatnym mięsem o jasnoróżowym kolorze. Mięso cielęce prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Stanowi cenne źródło białka, żelaza i witamin z grupy B. Sałatka z cielęciną to pyszny, wartościowy posiłek, który uzupełni niedobory witamin i doda mnóstwo energii.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Bez glutenu
Bez laktozy
Ziemniaki myjemy, zalewamy wrzątkiem, gotujemy i obieramy. Jajka gotujemy i obieramy. Myjemy jabłka.
Mięso z cielęciny, ziemniaki, jajka, paprykę, jabłka i ogórki kroimy w kostkę.
Składniki sałatki mieszamy z połową majonezu i posypujemy pieprzem oraz solą.
Przed podaniem sałatkę wykładamy do miski i polewamy drugą połową majonezu. Sałatkę dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz