Składniki:

  • -2 pomidory
  • -1 długi ogórek
  • -1 mała cebula czerwona
  • -100 g liści szpinaku
  • -sól
  • -pieprz
  • -2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Liście szpinaku opłucz i odstaw do odsączenia wody. Pomidory i ogórek dokładnie umyj. Ogórek pokrój na cienkie plasterki razem ze skórką. Pomidory pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce.



Krok 2

Do miski przełóż liście szpinaku, pokrojone pomidory, ogórka, cebulę i wymieszaj.



Krok 3

Całość skropl oliwą z oliwek oraz dopraw solą i pieprzem według uznania. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszaj.



Wskazówki

Jeśli nie masz oliwy z oliwek możesz użyć oleju z pestek winogrona lub rzepakowego.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.