Składniki:

  • - 0,5 kg truskawek
  • - 1 dojrzałe awokado
  • - 1 opakowanie koziego sera
  • - 1 opakowanie szpinaku
  • - 1 czerwona cebula

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki wsypujemy szpinak, w tym samym czasie pozbywamy się szypułek truskawek i przekrawamy je na pół. Owoce płuczemy na sicie i zostawiamy do wyschnięcia.



Krok 2

Kiedy truskawki schną zabieramy się do krojenia awokado, je również przekrawamy na pół i wydłubujemy pestkę za pomocą łyżki.



Krok 3

Teraz możemy pokroić cebulę w piórka, a kozi ser wyciągnąć z opakowania według wskazówek producenta i pokroić w drobną kostkę lub pokruszyć w rękach. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerze.



Wskazówki

Najłatwiej pokroić ser kozi kiedy znajduję się on jeszcze w opakowaniu, następnie delikatnie wyciągnąć go nożem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.