Zdrowa potrawa na rodzinną kolację. Kolorowa, ładnie się prezentuje na talerzach i zachęca do jedzenia. Smaczna i z dużą gamą wartości odżywczych.
Danie: Kolacja
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Bez glutenu
Bez laktozy
Kaszę gotujemy. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w średnią kostkę. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę.
Sałatę lodową rozrywamy rękoma na drobne kawałki.
Wszystkie poprzednie składniki mieszamy z sałatką meksykańską (uprzednio odlewamy płyn z puszki i płuczemy). Zamiast gotowej sałatki, możemy użyć po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli.
Dodajemy zawartość puszek z tuńczykiem. Nie wylewamy oleju, a dodajemy go do sałatki, pozwoli to wykorzystać witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Dodaj komentarz