Składniki:

  • - garstka zielonej fasolki szparagowej
  • - 1 puszka groszku
  • - 0,5 kalafiora
  • - garstka brukselki
  • - 2 marchewki
  • - łyżka oliwy z oliwek
  • - szczypta czerwonej słodkiej papryki
  • - pieprz
  • - sól

Przygotowanie

Krok 1

Od fasolki odcinamy ogonki z dwóch końców, kroimy na małe kawałki, marchewki obieramy i kroimy w plasterki, wkładamy na patelnię z oliwą.



Krok 2

Dokładamy brukselki, i odcedzony groszek. Odkrawamy od główki kalafiora mniejsze części i dodajemy na patelnię do pozostałych składników.



Krok 3

Wszystkie mieszamy na patelni, przyprawiamy papryką, solą i pieprzem i zostawiamy na około 10 minut, najlepiej pod przykryciem, aż warzywa zrobią się miękkie. Czekamy aż ostygną i podajemy na zimno.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.