Sałatka ze szparagami i chipsami z szynki

Autor:

Aneta P

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka:

  • mix sałat
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 5 szparagów zielonych
  • 1 jajko
  • 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • olej lniany

Przygotowanie

Krok 1

Jajko gotuję na twardo, studzę, obieram i kroję na ćwiartki, szparagi przycinam i gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzę i kroję na mniejsze kawałki, pomidorki kroję na połówki, szynkę podpiekam na suchej patelni i delikatnie łamię na mniejsze kawałki.



Krok 2

Na dnie miski układam sałatę, pomidorki, szparagi i jajka. Całość posypuję solą i pieprzem ziołowym oraz polewam olejem lnianym. Na wierzchu układam chipsy z szynki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.