Warzywa blanszować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować tartym chrzanem. Na mięso ułożyć po 2 plasterki baleronu i warzywa, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i dociskając obtoczyć w pokruszonych płatkach. Rumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Warzywa blanszować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić.
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować tartym chrzanem.
Na mięso ułożyć po 2 plasterki baleronu i warzywa, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i dociskając obtoczyć w pokruszonych płatkach. Rumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie.
Dodaj komentarz