Ekspresowa surówka do obiadu

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 młoda kalarepka
  • 1 pasternak
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ pęczka rzodkiewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pasternak, marchewkę i kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, wymieszać.



Krok 3

Kiszone ogórki i umyte rzodkiewki pokroić w cienkie półplasterki.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki na surówkę wsypać do miski, skropić oliwą wymieszaną z miodem i łyżeczką soku z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać od razu po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.