Sernik na jogurtach

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Masa serowa:

  • 450 g sera białego tłustego
  • 800 ml jogurtu naturalnego
  • 1 opak. bitej śmietany (śnieżka)
  • 3 opak. galaretki truskawkowej
  • 1 szkl. wody przegotowanej

Dodatkowo :

  • 200 g biszkoptów podłużnych
  • Maliny
  • Borówki amerykańskie
  • Listki mięty
  • Wiórki kokosowe

Przygotowanie

Masa serowa

Galaretki rozpuścić w szkl. wody, odstawić do lekkiego stężenia. Jogurty, śmietanę i ser biały tłusty, zmiksować. Do zmiksowanych jogurtów dodać śnieżkę, miksować przez 3 minuty. Następnie miksując dodawać po łyżce galaretki.




Dno tortownicy o wymiarach 27 cm wyłożyć biszkoptami, wylać masę serową, wstawić na chwilę do lodówki. Udekorować sernik borówkami i malinami, odstawić na 4 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.