Smażona kapusta

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 450 g kapusty
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka chińskiego wina
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno. Czosnek posiekaj.



Krok 2

Na woku rozgrzej olej. Podsmaż czosnek przez kilka sekund.



Krok 3

Dodaj kapustę, przykryj, gotuj 1 minutę. Dodaj rozbełtane jajko i przesmaż.



Krok 4

Wlej sos sojowy i chińskie wino. Smaż, aż kapusta zmięknie. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.