Pyszna zupa z pstrąga to danie, które możemy przygotować na kolację Wigilijną. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Ma rewelacyjny smak i aromat.
Danie: Zupy
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler, Soja
Ze śmietanką
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w średniej grubości plastry. W garnku gotujemy bulion, do którego dodajemy warzywa. Warzywa gotujemy przez 5 minut.
W szklance mieszamy śmietankę Łaciatą z mąką, dodajemy do niej ½ szklanki bulionu i mieszamy. Przelewamy do garnka. Gotujemy przez chwilę.
Do zupy dodajemy sos sojowy. Filety z pstrąga płuczemy i kroimy w paski, które dodajemy do zupy i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Zupę dekorujemy posiekaną drobno natką pietruszki.
Dodaj komentarz