Surówka z kapusty

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 dag kapusty pekińskiej
  • 15 dag kapusty czerwonej
  • 0,5 szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1 średni por
  • 1 jabłko
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę czerwoną drobno poszatkować, wymieszać z solą, odcisnąć.





Krok 2

Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, osączyć.





Krok 3

Obrane jabłko zetrzeć na grubej tarce, ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Kapustę pekińską poszatkować. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać.





Wskazówki

Zamiast majonezu do surówki można dodać gęsty jogurt lub śmietanę w połączeniu z odrobiną musztardy i cukru.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.