Szczawiowa z serem

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 l bulionu
  • ok. 300 g szczawiu
  • 150 g sera żółtego Kurpiowski
  • 40 g tartego chrzanu
  • 1/2 szklanki śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pieprz
  • sól
  • masło Łaciate

Przygotowanie

Przygotowanie:

Zetrzeć ser żółty i dodać do ciepłego bulionu wraz ze szczawiem i chrzanem.
Do ¼ szklanki śmietany dodać mąkę i wymieszać, a następnie wlać do bulionu. Gotować około 10 minut, dodać masło, pieprz i sól do smaku, a na końcu resztę śmietany. Jajka pokroić na 4 części i podawać w talerzu wraz z zupą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.