Szybka zupa jarzynowa

Niebywale prosta zupa jarzynowa, która zachwyci Twoją rodzinę. W sezonie możesz skorzystać do niej ze świeżych warzyw, a zimą mrożonych lub konserwowanych.

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 300 ml bulionu z kurczaka
  • 200 ml soku pomidorowo-warzywnego
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera
  • 1 duży ziemniak
  • 1 szklanka świeżej zielonej fasolki
  • 1 szklanka kukurydzy
  • 1 szklanka wody
  • 1 szczypta przyprawy kreolskiej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Marchewki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Seler umyj i pokrój w kostkę. Fasolkę umyj i posiekaj. Ziemniaka pokrój w kostkę.



Krok 2

Do garnka dodaj pomidory, bulion, sok pomidorowy, marchew, selera, ziemniaka, fasolkę, kukurydzę i wodę. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą kreolską.



Krok 3

Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, przez ok. 30 min. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.