Szybki pancit

Pancit to makaron typu chińskiego wykonany z mąki pszennej. Nada się świetnie na woka i nie tylko! Spróbuj naszego obłędnego przepisu na makaron ryżowy z dodatkami. Nie da się przejść obok niego obojętnie.

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 340 g suszonych makaronów ryżowych
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 mała główka kapusty
  • 4 marchewki
  • ¼ szklanki sosu sojowego
  • 2 cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Ugotuj na parze lub usmaż na patelni.



Krok 2

Namocz makaron ryżowy w ciepłej wodzie przez 8-10 minut, a następnie odsącz.



Krok 3

Rozgrzej olej na średnim ogniu na patelni. Dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż przez ok. 3-5 min.



Krok 4

Kapustę umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Marchewkę umyj, obierz i pokrój cienko.



Krok 5

Na patelnię dodaj kurczaka, kapustę, marchewki i sos sojowy. Gotuj, aż kapusta zmięknie.



Krok 6

Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Podgrzej.



Krok 7

Pancit podawaj z ćwiartkami cytryny. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.