Szybkie kubańskie Picadillo

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g chudej mielonej wołowiny
  • 1 mała zielona papryka
  • ¼ szklanki cebuli
  • 1 puszka sosu pomidorowego
  • ½ szklanki oliwek nadziewanych pimientos
  • ¼ szklanki rodzynek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 szklanki gorącego ugotowanego ryżu
  • świeże liście kolendry

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę umyj i posiekaj. Cebulę pokrój drobno. Oliwki pokrój w plasterki.



Krok 2

Na dużej patelni, na średnim ogniu usmaż wołowinę wraz z papryką i cebulą, przez ok. 5-7 min.



Krok 3

Dodaj sos pomidorowy, oliwki, rodzynki i ocet. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-6 minut.



Krok 4

Podawaj z ryżem. Opcjonalnie posyp świeżą kolendrą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.