Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy Kucharkiem, oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju (jeśli mamy małą patelnię to smażymy partiami). Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.
Dynię i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy cebulę, mięso, dynię, paprykę, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem (od czasu do czasu mieszając) około 40 minut.
Mąkę łączymy z zimną wodą, dodajemy odrobinę gorącego wywaru z mięsa, mieszamy i wlewamy do garnka, całość dusimy pod przykryciem około 5 minut. Pod koniec duszenia dodajemy natkę pietruszki, mieszamy.
Dodaj komentarz