Wrapy z szynką i mango

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150g mango
  • 100g Twarożku Mazurski Smak ze śmietanką, cebulką i pieprzem
  • 1-2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 50g szpinaku baby
  • 2 plastry gotowanej szynki
  • 4 szt. placków do tortilli
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Obieramy mango i kroimy w cienkie plasterki. Mieszamy twarożek z chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Szpinak przebieramy, myjemy i osuszamy.



Krok 2

Plastry szynki kroimy na pół. Tortille smarujemy kremem chrzanowym. Plastry mango i szynki układamy na połowie każdej tortilli, posypujemy umytym i osuszonym szpinakiem – mocno zwijamy.



Krok 3

Jeśli wybieramy się na piknik, wrapy owijamy serwetką. Wkładamy do płaskiego pojemnika utrzymującego świeżość i transportujemy schłodzone.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.