Zapiekane śliwki pod orzechową kruszonką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 duże śliwki
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżka ze sporym czubkiem mąki
  • 1 łyżka ze sporym czubkiem mielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżka cukru
  • cukier puder - do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Śliwki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wykrawamy pestkę i kroimy w kostkę. Do miski wkładamy mąkę, masło i cukier, mielone orzechy i robimy kruszonkę. Kokilki smarujemy masłem i wkładamy pokrojone śliwki, wsypujemy kruszonkę. Kokilki wykładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach C. Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.