Zupa Fasolowa z ryżem

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar z warzyw 1,5 L ,
  • · fasola perłowa 1 szkl ,
  • · cebula ,
  • · papryka 2 strąki ,
  • · tłuszcz ,
  • · ryż 3-4 łyżki ,
  • · śmietana łaciata 18 proc 1/2 szkl ,
  • · sól ,
  • · pieprz ,
  • · papryka słodka mielona ,
  • · curry

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać i pokrajać w kostkę i podsmażyć, dodać do fasoli pod koniec gotowania razem z opłukanym ryżem i ugotować do miękkości. Następnie połączyć ze śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.