Zupa jarzynowa

Miks witamin na jednym talerzu. Pyszna i zdrowa zupa, którą z czystym sumieniem możemy podać dziecku – a i dorosłemu bardzo posmakuje.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1 seler
  • - 3 ziemniaki
  • - 1 kalafior
  • - 2 pomidory
  • - ¼ główki kapusty
  • - 1 papryka
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 por
  • - garść świeżego lubczyku
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, następnie kroimy w większą kostkę. Paprykę (bez gniazda nasiennego) i pomidory kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i zalewamy 4 szklankami zimnej wody.



Krok 2

Dodajemy pokrojony por, lubczyk i natkę pietruszki. Gotujemy ok. 25 minut, po czym przyprawiamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy kolejne 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.