Zupa krem z marchwi i kolendry

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 ziemniak
  • 450 g marchewki
  • 1,2 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • garść świeżej kolendry

Przygotowanie

Krok 1

Posiekaj cebulę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Marchew umyj, obierz i również pokrój w kostkę.



Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę. Smaż przez ok. 5 min, aż cebula zmięknie.



Krok 3

W garnku wymieszaj pokrojone ziemniaki z 1 łyżeczką mielonej kolendry. Podsmaż na średnim palniku przez ok. 1 min.



Krok 4

Dodaj marchew, cebulę oraz bulion. Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień.



Krok 5

Przykryj przykrywką i gotuj przez ok. 20 min, aż marchewka zmięknie.



Krok 6

Zblenduj wszystko razem ze świeża kolendrą, aż do uzyskania gładkiej masy. Zupkę dosól, jeśli to koniecznie. Smacznego!



Wskazówki

Najlepiej smakuje z grzankami i łyżką Śmietany Łaciatej 12%.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.