Do miski wsypać mąkę pszenną i kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sól, a następnie wymieszać.
Mleko i jajko przełożyć do osobnej miski i dokładnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlać płyn do miski z suchymi składnikami i wymieszać aby uzyskać jednolitą, gęstą konsystencję.
Przekroić parówki na równe połowy i nadziać na patyczki do szaszłyków.
Do małego garnka wlać olej i postawić na średnim ogniu na kilka minut.
Zanurzyć parówki w cieście, najlepiej w wąskim i wysokim naczyniu, a następnie wkładać po 2-3 corn dogs do oleju tak aby się nie stykały. Po chwili powinny wypłynąć, zrumienić się i puchnąć.
Można zanurzać je w oleju i obracać tak aby usmażyły się równomiernie.
Po około 2-3 minutach powinny być gotowe.
Dodaj komentarz