Zupa krem z dyni

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
  • 20 dag mięsa wieprzowego
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 kg dyni Hokkaido
  • 30 dag ziemniaków
  • 2-3 gałązki posiekanej kolendry
  • Oliwa z suszoną i posiekaną papryczką chili
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Śmietana Łaciata 18%

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka włożyć umyte mięso, dodać obraną marchew, pietruszkę i cebulę, gotować do miękkości.





Krok 2

Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, dodać obrane i pokrojone ziemniaki, wlać 1,5 l wywaru z mięsa i gotować do miękkości.





Krok 3

Do miękkich warzyw dodać ugotowane warzywa w rosole, zmiksować na gładki krem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i oliwą z papryczką chili. Zupę podawać z posiekaną kolendrą i kleksem śmietany.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.