Awokado faszerowane sałatką z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka z papryką i kolendrą serwowana w awokado idealnie sprawdzi się jako przystawka lub kolacja. Forma podania z pewnością pozytywnie zaskoczy gości. Ważne, aby podczas jedzenia na bieżąco doprawiać awokado - samo w sobie nie ma za dużo smaku.

Danie: Kolacja

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado,
  • ½ puszki tuńczyka w sosie własnym,
  • ½ papryki,
  • 1 łyżka majonezu,
  • kilka gałązek świeżej kolendry,
  • sok z cytryny do skropienia,
  • sól i świeżo zmielony pieprz,
  • 1 twaróg półtłusty Mazurski Smak klinek

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę, kolendrę posiekać. Połączyć w miseczce z odsączonym tuńczykiem, twarogiem, majonezem i kolendrą. Dokładnie wymieszać.



Krok 2

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Porządnie skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.



Krok 3

W miejsce pestki włożyć łyżeczką sałatkę z tuńczyka. Serwować od razu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.