Sałatka z tuńczyka z papryką i kolendrą serwowana w awokado idealnie sprawdzi się jako przystawka lub kolacja. Forma podania z pewnością pozytywnie zaskoczy gości. Ważne, aby podczas jedzenia na bieżąco doprawiać awokado - samo w sobie nie ma za dużo smaku.
Danie: Kolacja
Osób: 1-2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Bez glutenu
Bez laktozy
Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę, kolendrę posiekać. Połączyć w miseczce z odsączonym tuńczykiem, twarogiem, majonezem i kolendrą. Dokładnie wymieszać.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Porządnie skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
W miejsce pestki włożyć łyżeczką sałatkę z tuńczyka. Serwować od razu.
Dodaj komentarz