BABECZKI LAZUROWE Z NIESPDOZIANKĄ

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • 1 gruszka,
  • 25 g migdałów pogniecionych,
  • 50 g sera lazur,
  • 250g mąki pszennej,,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 120 g cukru,,
  • 30 g kakao,,
  • 100 g gorzkiej czekolady 71%,
  • 80 g maśło łaciate,
  • 3 jajka,,
  • ,
  • 5-6 łyżek mleka,,
  • ,
  • Dekoracja:,
  • Śmietanka łaciata,
  • Ser mascarpone,
  • Sok z cytryny,
  • Posypka,
  • Cukierki czekoladowe

Przygotowanie


Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z masłem i kakao. Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubijamy. Dodajemy mleko. Miksujemy. Dolewamy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy. Ser gruszkę kroimy w kostkę. Dodajemy migdały gruszkę i ser i delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st przez ok. 20 minut. Jak upieczone babeczki wystygną wycinamy środek w babeczce, wsadzamy kolorowe cukierki i przykrywamy ciastem który wyjęliśmy z babeczek. Ubijamy śmietankę z serem i sokiem z cytryny i nakładamy na babeczki. posypujemy posypką i dekorujemy świątecznymi motywami

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis