Babeczki tartaletki z jaglanym budyniem

Autor:

Marta

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 250 g mąki
  • 100 g masła Łaciate
  • 2 łyżki cukru pudru
  • jajko
  • szczypta proszku do pieczenia
  • łyżka śmietany ŁAciata
  • Masa:
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1-2 łyżki miodu
  • łyżeczka cukru z prawdziwą wanilia
  • szklanka mleka Łaciate
  • Dodatkowo:
  • pestki granatu
  • 2-3 łyżki syropu malinowy
  • kilka kostek czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiewamy dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Schładzamy godzinę w lodówce. Wykrawanie kółka i wykładamy nimi foremki. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 minut. Kasze gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Następnie miksujemy ja z mlekiem miodem i cukrem. Masa napełniamy babeczki. Polewamy syropem i ozdabiania pestki granatu i startą czekoladą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.