Babeczkowe crumble

Znasz nietypową wersję crumble?

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 garści jagód
  • 30 g mąki jaglanej
  • 20 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 20 g masła Mazurski Smak
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsyp jagody. Dodaj cynamon oraz sok z cytryny. Wymieszaj. W osobnym naczyniu roztrzep jajka.



Krok 2

W drugiej misce umieść masło, płatki owsiane, syrop klonowy oraz mąkę. Zagnieć wszystkie składniki dłońmi.



Krok 3

Połącz jagody z ciastem, a następnie dodaj roztrzepane jajko. Wymieszaj tak, by składniki się połączyły. Gotową masę przełóż do każdej z foremek. Piecz w piekarniku w 180°C przez ok. 50 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.