Szybki i pyszny placek ze świeżym rabarbarem. Jeśli lubisz rabarbar, koniecznie wypróbuj ten przepis.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Masło i cukier puder miksujemy. Następnie dodajemy jajka i ponownie miksujemy. Gdy składniki się połączą, wsypujemy przesianą przez sitko mąkę i łyżeczkę proszku do pieczenia. Ciasto cały czas ucieramy. Dodajemy jogurt i ponownie ucieramy.
Do wysmarowanej formy wlewamy ciasto. Wyrównujemy powierzchnię i dodajemy pokrojony w kostkę rabarbar.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez min. 45 min.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj komentarz