BEZA PAVLOVA

Autor:

osawicka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 6 białek
  • 300 g drobnego cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Dodatkowo:
  • domowy lemon curd
  • maliny
  • 500 ml śmietanki 36% Łaciata
  • 250 g mascarpone Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Dodajemy po łyżce cukru i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia. Dosypujemy mąkę i sok z cytryny, delikatnie mieszamy szpatułką. Formujemy bezę i pieczemy w 100 stopniach ok. 3h. Śmietankę ubijamy na sztywno razem z mascarpone i cukrem pudrem. Gotowy krem wykładamy na środek bezy, polewamy lemon curdem i posypujemy malinami. Smacznego



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.