Beza Pavlova

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 białek
  • 300 g cukru
  • Sok z ⅓ cytryny
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 l śmietany Łaciata 36%
  • Owoce do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty robota. Na koniec ubijania dodajemy sok z cytryny dla wybłyszczenia i mąkę ziemniaczaną. Tworzymy łyżką dwa placki.



Krok 2

Pieczemy 5 min. w 180°C i suszymy 1:45 - temp. 110°C.



Krok 3

Ubijamy śmietanę na sztywno i łyżką lub łopatką nakladamy na wysuszone i wystudzone placki.



Krok 4

Następnie dekorujemy je w środku i na górze dowolnymi owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.