Rarytas z puszystym, lekkim kremem serkowo-śmietankowy o aromacie wanilii. Prosty w przygotowaniu deser, który na pewno zasmakuje Twoim domownikom.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 15
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Składniki na ciasto posiekaj i szybko zagnieć. Zawiń w folię, włóż do lodówki na ok.30 min. Następnie rozwałkuj ciasto, podsypując lekko mąką, wytnij kółka i wyłóż nimi foremki od muffinów. Nastaw piekarnik na 200 stopni C.
Ciasto obciąż (np. kulkami do pieczenia). Piecz 15-20 min, usuń obciążenie i dopiecz na złoto.
Składniki nadzienia zmiksuj. Napełnij babeczki, na wierzchu ułóż umyte i osuszone owoce
Dodaj komentarz