Bezglutenowe ciasto czekoladowe z batatów

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 duże bataty
  • 20 sztuk suszonych moreli
  • 5 łyżek gorzkiego kakao
  • 2 łyżki płynnego jasnego miodu
  • 6 łyżek masła orzechowego
  • 100 g orzechów ziemnych niesolonych
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Bataty przekroić w pół i ugotować w wodzie do miękkości. Wyciągnąć, przestudzić i ściągnąć skórę. Orzeszki ziemne zmielić przez 30 sekund w malakserze i połączyć z masłem za pomocą łyżki.



Krok 2

Bataty dodać do malaksera, dołożyć kakao, namoczone w wodzie morele, miód i odrobinę soli. Miksować przez minutę.



Krok 3

Formę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę i zapiekać w 180 stopniach przez około 45 minut (do suchego patyczka).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.