Zakręcona czekoladowa choinka

Autor:

Monika Och

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Tabliczka czekolady
  • Jajko
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie złożyć na pół wyciąć kształt choinki. Na jednej części posmarować rozpuszczoną czekoladą i przykryć drugą częścią. Ponacinać pasy i poskręcać. Posmarować jajkiem i piec w 180 °C przez 20 minut. Posypać cukrem pudrem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

ania

Opublikowany: 2018-01-04 11:03:00

Ładnie wygląda.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.