Składniki

  • 750 g schabu wieprzowego bez kości
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 3 łyżki tymianku
  • 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Schab dokładnie myjemy, suszymy. Oliwę mieszamy z przyprawami i tymiankiem. Tak przygotowaną mieszanką dokładnie nacieramy schab.



Krok 2

Odstawiamy do lodówki na 3 godziny.



Krok 3

Po godzinie mięso obsmażamy lekko na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego.



Krok 4

Naczynie żaroodporne umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy ok. 2 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.